Nieuwsbrief Februari 2016

>>>Nieuwsbrief Februari 2016

Nieuwsbrief Februari 2016

Beste allemaal,

Het is alweer bijna half maart. Ondertussen hebben wij van de Gemeente te horen gekregen dat het  Investeringsfonds geen geld gaat geven aan ons mooie project Skateplein ´Deelen´.  Maar wel via het Inwoners Initiatievenbudget . Uit dat fonds krijgen we geld om in ieder geval de skatebaan op te knappen en te gaan starten met de JOAP.

Het afbouwen van ons Romeinse Schip ‘De Kreeft’  wat gepland stond op 10, 11 en 12 Maart gaat niet door. Dit komt omdat het veel te nat is rondom het schip en de kans op verzakken erg groot is. Eerst gaat de Gemeente kijken hoe we dit probleem op kunnen lossen.  Dat het opgelost wordt is zeker. We hopen natuurlijk wel snel te beginnen.

Ondertussen is er wel veel gebeurd. We hebben een mooi bord opgehangen bij het schip met informatie over ons project. Onze website is nog mooier en duidelijker geworden.

Zondag 14 februari hebben twee jongeren ons geholpen om stenen te stappelen van het oude schoolplein van de Notenbalk. Deze kunnen we weer gaan hergebruiken voor onze andere projecten. Het is een sterke formule om samen met de jongeren klussen op te pakken.

Kortom we zijn ondertussen wel lekker bezig geweest.  Veel leesplezier toegewenst.

 

Bouw romeins schip ‘De Kreeft’

Voorjaar 2016

romeins-schip-fase-1-voltooid

 

 

 

 

 

Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 maart gaan we helaas niet het Romeinse Schip ‘De Kreeft’ afbouwen. Wel staat er nu een bord. Op de website zullen we jullie op de hoogte houden, wanneer we gaan beginnen met bouwen.

 

Skateplein ‘Deelen’

Het opknappen van de JOAP (Jongeren Aktiviteiten Ontmoetingsplek) wordt deze week gestart. We zijn bezig om de container te verplaatsen naar het Futura College. Zodra dit gelukt is zullen we dit melden in de Woerdense Courant. De stenen van het oude schoolplein bij de Notenbalk gaan we hergebruiken voor het voetbalveld. Het ontwerp voor het opknappen van de skatebaan zal aangepast worden en biedt dan ook mogelijkheden om deze uit te breiden in de toekomst.

Speeltoestel/kunstwerk schoolplein

Van de gemeente hebben we te horen gekregen dat er nog wat geld over is om te besteden aan een speeltoestel. Ook zal de opbrengst van ons Openlucht theater ‘Onder het Zand’ naar het speeltoestel/kunstwerk gaan voor de BAVO en de Brede School.

Terrein naast TRIAQ

Op het terrein naast TRIAQ (tennisvereniging) zijn we bezig om een speel- en ontmoetingsplek te realiseren. Hier komt ook de speeltuin voor de kinderen t/m 15 jaar. We zijn nog in onderhandeling. In april hopen we wat meer informatie te kunnen geven.

 

Nationale Speeldag 8 juni 2016 – Openlucht voorstelling

Afbeelding2

De organisatie rondom de openluchtvoorstelling is rond. Half maart krijgen alle leerlingen een uitnodiging waarin wordt gevraagd of kinderen mee willen doen met toneelspelen. We hebben 9 kinderen nodig en een moeder. Eind maart vindt er een auditie plaats. De workshops zijn elke dinsdag van half 4 tot half 5. We beginnen op 5 april. Het dansen, koor en decorbouwen willen we proberen om onder schooltijd te organiseren. Zo doen alle basisschoolleerlingen mee met het project.

 

Agenda

Datum activiteit
Voorjaar 2016 Bouw Romeinse Schip ‘De Kreeft’, JOAP en de speel-toestellen voor de schoolpleinen
Dinsdag 5 april 2016 Start van de workshops Openlucht Theater ‘Onder het Zand’
2016-11-01T14:41:05+00:00

Laat een reactie achter