Nieuwerbrug speelt, doe mee!

Nieuwerbrug Speelt

>Nieuwerbrug Speelt
Nieuwerbrug Speelt 2016-11-01T14:41:02+00:00

Stichting Ruimte voor Spelen / Nieuwerbrug Speelt

Sinds 2016 begeleidt Stichting Ruimte voor Spelen twee projecten voor Nieuwerbrug onder de naam Nieuwerbrug Speelt. Zij begeleiden de Werkgroep Iedereen Buitenspelen.

Wie zijn Werkgroep Iedereen Buitenspelen?

Werkgroep Iedereen Buitenspelen bestaat uit Paula Moraal en Esther Hendriks en alle bewoners uit Nieuwerbrug die graag bijdragen aan een uitdagend speelomgeving in Nieuwerbrug.

Paula Moraal woont samen met haar man, twee dochters en hond in Nieuwerbrug, een klein plaatsje midden in het Groene Hart, waar zij samen met haar man René Lekkerkerker een eigen schildersbedrijf hebben. Zij wandelt veel met haar hond en twee dochters en komt zo op veel plekken in de omgeving. Het viel haar op  dat  in ons dorp Nieuwerbrug, voor  kinderen vanaf een jaar of zes geen uitdagende natuurlijke speelplekken bestaan.

In 2009 schreef zij haar eerste brief aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om haar wens voor het dorp Nieuwerbrug en deze doelgroep duidelijk te maken. Als antwoord  kreeg zij een brief terug met de mededeling dat er voor ons dorp voldoende vierkanten meters waren ingedeeld als speelveld. Hiermee werd ook bedoeld de grote grasvelden met daarop een enkele wip kip en glijbaan voor kinderen tot 3 jaar.

Paula was hier niet mee eens, en stapte naar onze plaatselijk WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug), om meer gehoor en erkenning te krijgen. Dat ging alleen in hele veel kleine stapjes en erg traag. Drie jaar geleden kwam zij in contact met Esther Hendriks. Zij  begreep Paula’s probleem helemaal en kon zich in haar plan “een natuurlijke speelplek” wel vinden.  En vanaf die tijd zijn zij samen aan het strijden onder  de naam Werkgroep Iedereen Buitenspelen.

Esther Hendriks woont ook samen met haar man, dochter en zoon in Nieuwerbrug. Na enige tijd als ZZP’er te hebben gewerkt als interieurarchitect, is zij nu werkzaam als Onderwijs assistent op het Futura College te Woerden.  Zij studeert daarnaast aan de PABO op HS Leiden.

Het begon met een plan van een speellint door het dorp in samenwerking met Bureau Schep. Zij deden samen onderzoek onder de bewoners waar de behoefte lag voor kinderen om te spelen. Dit plan werd presenteert bij de gemeente en werd goed ontvangen maar helaas geen budget.

Later werd Werkgroep Iedereen Buitenspelen gevraagd om mee te denken om twee bestaande speelplekken opnieuw in te richten, een stap voorwaarts maar niet wat wij echt wilde.

In 2015 ontmoeten zij Monique Verheyen van Stichting Ruimte voor Spelen en Speeltuinbouwer/kunstenaar Ger de Wilde van ‘Omgeefmij’. Zij willen graag helpen om het plan te gaan verwezenlijken voor de jeugd van Nieuwerbrug. De stand van zaken tot nu toe, toezegging van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk om een stuk grond van hen te gebruiken voor ons plan “Een natuurlijke speelplek” en een Jongeren ontmoetingsplek. De eerste gesprekken met de buurtbewoners zijn geweest en Ger gaat nu een praatplan maken.

Wordt vervolgd!

Paula & Esther

Bekijk de projecten van Nieuwerbrug SpeeltBekijk de projecten van Nieuwerbrug Speelt

Kalender

YouTube

JOAP en skateplein Deelen

Links

logo-bodegraven