Romeins Speelschip “De Kreeft”

>>>Romeins Speelschip “De Kreeft”

Romeins Speelschip “De Kreeft”

Het Romeinse Speelschip ‘De Kreeft’ is gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Woerden. Ger de Wilde heeft dit ontwerp gemaakt om De Meern en Woerden te verbinden. In De Meern is een Romeinsschip opgegraven, in Woerden vaart een nagebouwd Romeinsschip en Harmelen heeft nu een echt Romeins Speelschip.

Samen met de omwonende en met speeltuinbouwer en beeldend kunstenaar Ger de Wilde van ‘Omgeefmij’ hebben wij het Romeinse Speelschip ‘De Kreeft’ gebouwd. Hierdoor is het een project geworden die omarmd wordt door de omwonende.

Het schip heeft vele mogelijkheden. Het heeft een kajuit, in het kajuit zitten bankjes en een tafel. Je kan met een trap binnendoor naar het dek. De hut heeft twee soorten ramen. Een raam met tralies en een gewoon raam waar je bijvoorbeeld een  poppenvoorstelling kan geven. In het midden van het schip staan drie banken waar dertig kinderen kunnen zitten. Er is een podium waarop toneelstukken kunnen worden opgevoerd. Je kan met een touwbrug naar het schip. Op verschillende manieren kan je naar het dek, middels een kaboutertrapje, maar ook vanaf de zijkant via een trap. Er is een glijbaan waar je lekker af kan roetsjen. Kortom een speelplek voor kinderen waar hun fantasie de vrije loop krijgt.

Aan het schip is een picknicktafel gemaakt met een krokodillenkop. Hier kunnen de ouders lekker picknicken en ondertussen hun kinderen in de gaten houden.

Doordat het is gebouwd door de omwonenden nemen zij ook zelf de verantwoordelijkheid. Dus als er iets kapot is en het kan ter plekken worden gerepareerd, regelen ze het zelf. Zo niet dan wordt onze Stichting op de hoogte gebracht. Het is een groot succes.

2016-10-03T10:39:36+00:00

Laat een reactie achter